Tanglewood House

Designed around a restrained palette of local granite, timber and steel, this residence is comfortably positioned within the alpine environment of Thredbo Village, NSW.

Entry to the house is across galvanised iron mesh ramps which suitably shed snow and effectively emphasise the detached nature and seclusive qualities of the house. Environment impacts associated with siting and choices of material were minimised. Natural materials, notably timber and stone, were extensively used for the external cladding – a well-placed aesthetic in the alpine context.

Inside this residence textured and reflective surfaces punctuate the spaces to provide a durable environment suitable for family use, while adhering to quality materials and finishes throughout. Generous windows provide spectacular mountain views as well as ensuring ample natural light.

Tanglewood
Tanglewood
Tanglewood
Tanglewood
Tanglewood
Tanglewood
Tanglewood